Wintercompetitie

De wintercompetitie van  TV De Balletuin is een clubcompetitie waar alleen Balletuin (winter) leden aan kunnen meedoen.

Ben je dus nog geen lid en word je voor aanvang van de Wintercompetitie winterlid bij de Balletuin, dan kun je meedoen met deze competitie.

Meedoen

Er wordt gespeeld in 3 onderdelen:

  1. Herendubbel (HD)
  2. Damesdubbel (DD)
  3. Gemengd dubbel (GD)

Je kunt aan maximaal 2 onderdelen meedoen.

Toernooi.nl

Wedstrijdoverzicht

Kosten

De kosten bedragen € 3,= per onderdeel als bijdrage voor verlichting en verwarming.

Speeldagen

Deel 1 van de interne winteravond competitie loopt van maandag 7 oktober tot en met maandag 30 december 2019. Er wordt elke week gespeeld op de maandag- en woensdagavond. Er is op deze avonden beperkt ruimte om vrij te spelen.

Diegenen die zelf geen partner kunnen vinden, mogen zich alleen opgeven, maar stuur dan wel een aparte e-mail naar tc@balletuin.nl met het verzoek om een partner te vinden. Bij voorkeur niet op het allerlaatste moment!

Indeling

De ingeschreven koppels worden ingedeeld in poules, op basis van behaalde resultaten vorig jaar en/of op basis van aangegeven speelsterkte. Doe je mee in 2 onderdelen, dan speel je 10-12 wedstrijden. Doe je mee in 1 onderdeel, reken dan op 5-6 wedstrijden.

Bij de inschrijving geef je je verhinderingen door. Hier proberen we bij het inplannen van de wedstrijden zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Het is eventueel mogelijk om alle maandag- OF woensdagavonden te blokkeren, maar dan kan je slechts in één onderdeel mee doen.

Het zou kunnen zijn dat bij de indeling van de wedstrijden, toch een enkele wedstrijd wel op een geblokkeerde avond gepland moet worden; in dat geval kan je een invaller regelen voor die bewuste keer. Ook kan het voorkomen dat je op één avond 2 wedstrijden moet spelen, zeker bij inschrijving in 2 onderdelen.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen en beschikbaarheid van de banen start vanaf januari 2017 deel 2. Bij de nieuwe indeling in de poules vindt dan promotie/degradatie plaats op basis van de behaalde resultaten in deel 1. Uiteraard staat deel 2 open voor nieuwe deelnemers; zij worden ingedeeld op basis van aangegeven speelsterkte.

De wedstrijden

  • Elke partij duurt 60 minuten. De games worden doorgeteld.
  • Winst met 3 of meer games verschil geeft 4 punten;
  • Winst met 1 of 2 games verschil, geeft 3 punten voor de winnaar en 1 punt voor de verliezer;
  • Gelijk spel levert 2 punten op.
  • Er wordt gespeeld van 19.00 tot 20.00 uur / van 20.00 tot 21.00 uur / van 21.00 uur tot 22.00 uur.
TV De Balletuin