Renovatie park – TV de Balletuin bekent kleur

Vrijdagavond 10 november hebben onze leden tijdens een Buitengewone Ledenvergadering (BLV) goedkeuring gegeven voor renovatie van het park. TV de Balletuin zal als eerste vereniging in de regio kunstgrasbanen aanleggen in de kleurcombinatie blauw-groen. Op de BLV waren maar liefst 49 leden aanwezig. Zij stemden unaniem voor renovatie van het park. Een ruime meerderheid van 41 leden stemde voor blauw-groene tennisbanen.

Waarom is gekozen voor de kleur blauw?

Met deze keuze verwacht het bestuur zich positief te kunnen onderscheiden van andere tennisverenigingen. In een tijd waarin de toekomst van tennisverenigingen onzeker is, is het belangrijk jezelf goed in de markt te zetten. Een onderdeel hiervan is imago en presentatie. Blauw is de clubkleur van de Balletuin en biedt daarnaast veel andere voordelen. In Amerika is dit zelfs de meest gelegde kleur voor tennisbanen. Uit onderzoek is gebleken dat blauwe tennisbanen het beste contrast geven met de gele tennisbal, met name bij gebruik van kunstlicht. Ook zie je dat deze kleur veel gebruikt wordt op grote toernooien, zoals de US open en het NK. Op de speleigenschappen van de baan heeft de kleur geen enkele invloed.

Wat houdt de renovatie van het park in?

De penningmeester heeft tijdens de BLV de begroting toegelicht. Helaas passen niet alle wensen binnen het financiële plaatje. Daarom hebben wij keuzes moeten maken. Tijdens de BLV is goedkeuring gegeven voor het aanleggen van nieuwe tennisbanen, vervanging van het straatwerk en gedeeltelijke vervanging van het gaaswerk. Dit betekent dat de plannen voor renovatie van het clubhuis en een nieuwe overkapping in een later stadium zullen plaatsvinden.

Wanneer gaat de renovatie plaatsvinden?

De renovatie is gepland in juni 2018, direct na de voorjaarscompetitie. Zo blijft er voldoende ruimte over om de werkzaamheden ruim voor het Tuintoernooi gereed te hebben. De reden dat we voor deze periode hebben gekozen, is dat de zomermaanden het meest geschikt zijn voor het aanleggen van nieuwe banen i.v.m. weersomstandigheden. Bij vrieskou of (zware) regenval moeten de werkzaamheden gestaakt worden. Wij hebben ons hierin laten adviseren door de aannemer en onze onderhoudscommissie. De verwachting is dat de werkzaamheden ongeveer 2 weken zullen duren en er dus al na 2 weken weer getennist kan worden. Dit alles uiteraard onder voorbehoud i.v.m. mogelijke onvoorziene omstandigheden, zoals het weer.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van bovenstaande, schroom dan niet om 1 van ons hierover te benaderen.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

TV De Balletuin