Clubinfo

Tennissen bij TV de Balletuin

De Balletuin is een tennisclub voor jong en oud waar je het hele jaar door kunt tennissen.

Onze vereniging beschikt over 4 kunstgrasbanen waarop u, naast de recreatieve competities, 's avonds en overdag heerlijk vrijuit kunt tennissen.

Op ons complex worden tevens tennistrainingen verzorgd, zowel individueel als in groepsverband.

Tennispark Risdam-Noord TV de Balletuin

Contactgegevens:
Weegbree 80A
1689 ND Zwaag
Postbus 4106
1620 HC Hoorn
telefoon: 0229 238 956 (kantine)

Route berekenen: Google Maps

Navigatie
Mocht u met een navigatie-systeem in de auto willen reizen, dan zijn er twee opties om als bestemming in te voeren: (zie ook Route en Parkeren)

  1. "Hondsdraf 1, 1629 NL, Zwaag"
  2. Kerketuin 101, 1689 LE, Zwaag

 

Geschiedenis

Waar komt de naam Balletuin eigenlijk vandaan?

Bewonersvereniging
Eind zeventiger jaren van de vorige eeuw zijn de woningen in de Tuinen-buurt in Risdam-Noord gebouwd en bewoond. Omdat vrijwel niemand elkaar kende (want een groot gedeelte overloop uit Amsterdam) is door een aantal mensen van de Kerketuin en de Kieftentuin een soort bewonersvereniging opgericht.

In die tijd was er natuurlijk nog geen internet, email of social media beschikbaar dus werd het contact onderhouden door middel van de periodieke uitgave van een blaadje met daarin nuttige telefoonnummers, wetenswaardigheden, tips enz. De naam hiervan werd Bulletuin, een afgeleide van het woord bulletin.

TV De Balletuin 1984

Oprichting
Begin tachtiger jaren kwam men op het idee om een (recreatieve) tennisclub op te richten. Deze zou dan gevestigd moeten worden op het gedeelte ten noorden van de Kerketuin en Kieftentuin. Helaas voor hen waren de oprichters van rugbyclub RCWF veel beter ingevoerd in de lokale politiek en met hun lobby kregen zij uiteindelijk die plaats toegewezen.

Na een aantal jaren verhuisde RCWF naar de Blauwe Berg en werd hun plaats ingenomen door honkbalclub Urbanus. Voor de tennisclub in oprichting bleef over de plaats boven de Weegbree.

De naam is, gezien het bovenstaande, niet zo moeilijk meer te herleiden:
bulletin → Bulletuin → Balletuin  🙂

Het wijkcentrum De Cogge was afgeladen met (potentiële) nieuwe leden in december 1983. Iemand stelde nogal wat vragen van financiële aard en werd meteen aangezocht om penningmeester te worden. Het complex (zonder baanverlichting) van t.v. De Balletuin werd in juni 1984 opgeleverd en we gingen van start met 300 senior-, 100 juniorleden en een wachtlijst!!! De grasmat was geheel groen, de lijnen waren geel en er werd gespeeld met witte ballen!!

Meer weten en meedoen?

tennis_rackets

Kom dan eens langs op de vrijdagavond, dan organiseren wij onze toss-avond van 19:30 tot 21:30.

Tevens is er de mogelijkheid om als introducee met een Balletuin lid te tennissen.

Meer informatie over lidmaatschap bij De Balletuin vind je bij Lid Worden.

TV De Balletuin